Brilliant Technology 3D | 3D Bioplotter voor het 3D printen van biomaterialen
Het 3D-Bioplotter® Systeem is een zeer geschikte Rapid Prototyping machine voor het printen van een grote verscheidenheid van biomaterialen middels Computer Aided Tissue Engineering vanuit 3D CAD modellen en een CT scandata van een patiënt naar een fysiek 3D structuur met een ontworpen en gedefinieerde buitenkant en een open binnenstructuur.
3D printer, bioplotter, biomaterialen, schedels printen, interne structuren
7792
page,page-id-7792,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

envisionTEC 3D Bioplotter

Het 3D-Bioplotter® Systeem is een zeer geschikte Rapid Prototyping machine voor het printen van een grote verscheidenheid aan biomaterialen middels Computer Aided Tissue Engineering vanuit een 3D CAD model en de CT scandata van een patiënt naar een fysiek 3D structuur met een ontworpen en gedefinieerde buitenkant en een open binnenstructuur.

Tissue Engineering en de gecontroleerde Drug Release verwachten 3D structuren met een goed gedefinieerde externe en interne structuur. De 3D-Bioplotter® heeft de mogelijkheid voor het fabriceren van structuren via een breed scala aan materialen van iedere singular Rapid Prototyping machine, van zachte hydrogels via polymeren tot aan harde kramieken en metalen. De 3D-Bioplotter® is speciaal ontwikkeld voor het werken in steriele omgevingen in een zuurkast, een voorwaarde voor Biofabricage, bijvoorbeeld bij het gebruik van alginate cell suspensions voor structuur constructies. In tegenstelling tot andere Rapid Prototyping technieken, gebruikt de 3D-Bioplotter® een eenvoudige en recht toe recht aan technologie, uitgevonden en ontwikkeld op de Freiburg Materials Research Centre in Duitsland.